Sök på webbplatsen
  • Dela
  • Translate
       

VM i Stihl Timbersport 2012

2012-08-30
Världsmästerskapet i Stihl Timbersports närmar sig med stormsteg och förväntas dra en publik på omkring 8000 personer när det går av stapeln andra helgen i september.Christoffer Boman från Södra Viken tävlar i VM laget på fredag 7 september.

 Den 7-8 september avgörs VM i Lillehammer och på tillställningen kommer det finnas något för alla. De sex disciplinerna med yxa och såg kompletteras med en rad familjeaktiviteter på evenemangsområdet.

Världsmästerskapet i Stihl Timbersports är på gång och snart ljuder startsignalen ”Hands on the wood”. 100 internationella atleterna från 24 olika länder kommer att visa prov på råstyrka och skicklighet i sex discipliner med såg och yxa. Medan sexton atleter tävlar individuellt i VM kommer tjugo landslag och ett rookielag, med vardera fyra atleter i varje, göra upp om medaljerna.

– Det är första gången VM i Sthil Timberpsorts hålls i Skandinavien. Det är ett kvitto på att sporten verkligen börjar få fäste i den här delen av Europa. Att världens bästa atleter samlas och utmanar varandra i Lillehammer känns otroligt spännande, säger Gunilla Andersson, marknadsansvarig på Stihl Timbersports.

Hans-Ove Hansson på NM i Stihlm Timbersports tidigare i år.